Rahaston tavoitteena on rakennuttaa noin 80 miljoonan euron arvoinen päiväkoti- ja hoivakiinteistörahasto sekä mahdollistaa modernien, terveiden ja turvallisten tilojen kehittäminen päivähoitoon ja hoiva-alan muille toimijoille.

Yksityinen päivähoito on alkanut yleistyä vasta 2000-luvulla, joten yksityisten päiväkotien etuina ovat monesti uudemmat ja modernimmat tilat. Yksityinen varhaiskasvatus on tarjonnut kunnille myös joustavuutta ja kustannustehokkuutta.

Rahasto on suljettu eikä siihen oteta enää uusia sijoittajia.

Väestön ikääntyminen ja eliniänodotusten pidentyminen kasvattavat puolestaan hoivapalvelujen ja hoivakiinteistöjen käyttäjä- ja sijoittajakysyntää.

Päiväkoti- ja hoivakotitoimijat tarvitsevat uusia tiloja. Esimerkiksi hoivakotien määrän tulisi kaksinkertaistua vuoteen 2040 mennessä, jotta väestön ikääntymisen luomat tarpeet voidaan täyttää. Lisäksi sadattuhannet suomalaiset altistuvat pävittäin home- ja kosteusvaurioiden aiheuttamille epäpuhtauksille ja merkittävistä kosteus- ja homevaurioista kärsiviä koulu- ja päiväkotitiloja käyttää 170 000 - 260 000 ihmistä. Suomessa onkin kysyntää uusille, terveille tiloille.  

Taaleri Päiväkotikiinteistöt-rahaston tavoitteena onkin lisätä modernien ja turvallisten päiväkoti- ja hoivakotikiinteistöjen tarjontaa ja näin edistää koko toimialan kehitystä.

Voitonjakolainaan liittyvät tiedot

Hankittuja sijoituskohteita

Taaleri Päiväkotikiinteistöt Ky:n sijoituskohde Suomen Päiväkodit Ky on hankkinut omistukseensa 28.11.2019 tehdyllä kaupalla Kiinteistö Oy Lappeenrannan Minkinkadun Päiväkodin koko osakekannan, 19.12.2019 tehdyllä kaupalla Kiinteistö Oy Syvärintie 33:n koko osakekannan sekä 20.12.2019 tehdyllä kaupalla Kiinteistö Oy Päiväkoti 8:n koko osakekannan. Kaikki hankitut sijoituskohteet on vuokrattu pitkillä vuokrasopimuksilla päiväkotikäyttöön.

Taaleri Päiväkotikiinteistöt Ky:n sijoituskohde Suomen Päiväkodit Ky on hankkinut omistukseensa 23.1.2020 tehdyllä kaupalla Kiinteistö Oy Kankaanpään Havun koko osakekannan. Sijoituskohde on vuokrattu pitkällä vuokrasopimuksella päiväkotikäyttöön.

Taaleri Päiväkotikiinteistöt Ky:n sijoituskohde Suomen Päiväkodit Ky on hankkinut omistukseensa 22.4.2020 tehdyllä kaupalla Kiinteistö Oy Kaarinan Silvolanmetsän Päiväkodin koko osakekannan. Sijoituskohde on vuokrattu pitkällä vuokrasopimuksella päiväkotikäyttöön.

Taaleri Päiväkotikiinteistöt Ky:n sijoituskohde Suomen Päiväk.odit Ky on hankkinut omistukseensa 7.9.2020 tehdyllä kaupalla Kiinteistö Oy MHR 2:n Päiväkodin koko osakekannan. Sijoituskohde on vuokrattu pitkällä vuokrasopimuksella päiväkotikäyttöön

Salkunhoitajat

Jan Hellman

Jan Hellman

Sijoituspäällikkö
Helsinki
+358 44 544 4445
Anna  Kulkki

Anna Kulkki

Päällikkö, Kiinteistövarainhoito
Helsinki
+358 40 351 8536