Taaleri Vuokrakoti -rahasto on suljettu asuntorahasto. Rahasto rakennuttaa laadukkaita ja kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja Suomen kasvukeskuksiin. Rahasto on auki uusille sijoituksille.

Taaleri Kiinteistöliiketoiminnan ensimmäinen impakti-rahasto tuo helpotusta kasvukeskusten asuntopulaan. 

Rahasto sijoittaa varansa Suomen kasvukeskuksien uudiskerrostaloihin ja tarjoaa laadukkaita vuokra-asuntoja kohtuuhintaisesti. Rahasto kasvaa jatkuvasti ja se on auki uusille sijoituksille.

Taaleri Vuokrakoti -rahasto on kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja toteuttava asuntorahasto. Rahaston tavoitteena on helpottaa kasvukeskusten asuntopulaa ja tarjota laadukkaita uudisasuntoja kohtuuhintaisesti.  Rahasto on monelle suomalaiselle instituutiolle luonteva tapa sijoittaa varallisuuttaan maltillisella riskillä ja tuotolla, samalla edistäen ratkaisua yhteiskunnallisesti tärkeään kysymykseen. 

Tarve kohtuuhintaisille asunnoille on jatkuvasti kasvussa. Asumisen kalleus heikentää työvoiman sijoittumista sinne, missä työtä on tarjolla. Alueellinen epätasapaino kysynnässä ja tarjonnassa nostaa erityisesti kasvukeskusten asuntojen hintoja ja vuokria. Yhä suurempi osuus kasvukeskusten asukkaiden käytettävissä olevista tuloista ohjautuu asumiseen. Taaleri Vuokrakoti -rahaston sijoituskohteiden vuokrat ovat alempia kuin vastaavien uudiskohteiden markkinahintaiset vuokrat. Kaikki sijoituskohteet ovat rahaston rakennuttamia uudiskerrostaloja, joiden rakennusvaiheella on positiivinen työllisyysvaikutus.

Rahaston nykyisen portfolion koko on yli 150 M€ sisältäen 14 kerrostaloa, joissa on yhteensä 758 asuntoa. Portfoliossa valmistuneita kohteita on 7 kpl ja rakenteilla olevia 7 kpl. Nykyisestä portfoliosta 67% sijaitsee Helsingissä ja sen kehyskunnissa. Loput kohteet ovat muissa kasvukeskuksissa. 

Rahastossa Taalerin vankka asunto-osaaminen on yhdistetty institutionaalisten sijoittajien pääomiin. Yhdessä ne luovat positiivista Impaktia yhteiskunnalle. Rahasto kasvaa jatkuvasti ja se on auki uusille sijoituksille. Mikäli kiinnostuit, voit olla yhteydessä Taalerin Instituutiovarainhoitoon.

Etsimme jatkuvasti rahaston sijoitusstrategiaan soveltuvia kerrostalohankkeita kasvukeskuksista.  Niiden osalta kannattaa olla yhteydessä rahaston salkunhoitajiin.

Avaintietoasiakirja

Salkunhoitajat

Jan Hellman

Jan Hellman

Sijoituspäällikkö
Helsinki
+358 44 544 4445
Markus Halkola

Markus Halkola

Johtaja, Kiinteistökehitys
Helsinki
+358 40 834 3888