11.04.2024

TAALERI KIINTEISTÖT          LEHDISTÖTIEDOTE           11.4.2024 KLO 11.00

Taaleri neuvotteli ja toteutti uuden pankkirahoituksen Erikoissijoitusrahasto Aktia Toimitilakiinteistöille

Taaleri on menestyksekkäästi neuvotellut ja toteuttanut uuden rahastotasoisen kokonaisrahoituksen salkunhoidossaan olevalle Erikoissijoitusrahasto Aktia Toimitilakiinteistöille. Solmittu rahoitus kattaa koko rahaston kiinteistöportfolion. Nyt sovitusta rahoituksesta osa toteutettiin rahaston historiassa ensimmäistä kertaa vihreän rahoituksen alla. Tämä on osoitus rahaston ja salkunhoidon toimivasta strategiasta, jossa muun muassa kehitetään kiinteistösalkkua kohti hiilineutraaliutta ja parannetaan kohteiden energiatehokkuutta.

”Uudistettu rahoitus parantaa entisestään rahaston rahoitusasemaa ja mahdollistaa rahastolle strategiansa mukaisen toiminnan myös tulevina vuosina. On hienoa, että rahastolle ja sen omistamille laadukkaille kiinteistöille on saatavilla kilpailukykyistä rahoitusta tässä markkinatilanteessa. Osa nyt sovitusta rahoituksesta toteutettiin vihreänä rahoituksena, joka osaltaan vahvistaa viestiä rahaston pitkäjänteisestä työstä vastuullisuuden saralla”, sanoo rahaston salkunhoitaja Jorma Niemelä.

Erikoissijoitusrahasto Aktia Toimitilakiinteistöt on kaikille avoin rahasto, joka sijoittaa suomalaisiin toimitilakiinteistöihin, kuten toimistoihin, liikekiinteistöihin, varastokiinteistöihin ja muihin yritystoimintaan keskittyviin kiinteistöihin. Taaleri vastaa rahaston salkunhoidosta. Taalerilla 11 hengen asiantuntijatiimi hoitaa rahastoa. Rahaston nimettyinä salkunhoitajina toimivat Jorma Niemelä ja Salla Kalliola.

Lisätietoja:
Jorma Niemelä, salkunhoitaja, Taaleri Pääomarahastot, 040 730 0055, jorma.niemela@taaleri.com

Taaleri lyhyesti

Taaleri on pohjoismainen pääomarahastoyhtiö ja sijoittaja, joka keskittyy teollisen mittakaavan liiketoimintamahdollisuuksiin bioteollisuudessa ja uusiutuvassa energiassa. Luomme arvoa sekä hallinnoimiemme varojen että suorien sijoitustemme kautta yhdistämällä laajan osaamisen, syvällisen asiantuntemuksen, yrittäjyyden ja pääoman. Allekirjoitimme vuonna 2010 YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet (UNPRI), ja liityimme vuonna 2021 Net Zero Asset Managers -aloitteeseen. Taalerin visio on tulla bioteollisuudessa ja uusiutuvassa energiassa yhdeksi johtavista kansainvälisesti toimivista sijoittajista.

Taalerilla on pääomarahastoissaan ja kanssasijoituksissaan hallinnoitavia varoja 2,6 miljardia euroa, ja yhtiön palveluksessa on noin 120 henkeä. Taaleri Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä.

www.taaleri.com

Erikoissijoitusrahasto Aktia Toimitilakiinteistöjä hallinnoi Aktia Rahastoyhtiö Oy. Lisätietoja Erikoissijoitusrahasto Aktia Toimitilakiinteistöistä sivuilta www.aktia.fi

« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Taalerin ensimmäiset EU-taksonomian mukaiset kiinteistösijoituskohteet valmistuneet – kiinteistöt edistävät kestävää kehitystä muun muassa käyttämällä vähähiilistä betonia, omia aurinkovoimaloita ja maalämpöä