01.08.2022

TAALERI KIINTEISTÖT                 LEHDISTÖTIEDOTE                 1.8.2022 KLO 9.00

Taaleri toteutti Aktia Asunnot+ -erikoissijoitusrahastolle asuntokohteen kaupan Turussa

Taalerin salkunhoidossa oleva Erikoissijoitusrahasto Aktia Asunnot+ on 29.7.2022 tehdyllä kaupalla toteuttanut tämän vuoden maaliskuussa sovitun vuokra-asuntokohteen oston Turun ydinkeskustasta.

Kohde on ns. konversiokohde, jossa toimistotalo on muutettu asuintaloksi. Ydinkeskustassa Yliopistonkatu 34:ssa sijaitsevaan rakennukseen on toteutettu 126 uutta vuokra-asuntoa keskelle keskustan palveluja. Vuokrattavaa pinta-alaa kiinteistössä on n. 3 200 neliömetriä. Kohde on nyt valmistunut, ja omistusoikeus siirtynyt Aktia Asunnot+ -rahastolle. Myyjänä oli AKR Tuotto Ky, jota hallinnoi Auratum Kiinteistöt Oy.

”Kohde valmistui suunnitelmien ja aikataulun mukaisesti ja näin saimme hankittua rahastolle jälleen merkittävän, kaupungin keskustassa keskeisellä sijainnilla olevan asuinkohteen. Jatkamme näin vahvasti rahaston strategian toteuttamista kasvavilla asuinalueilla hyvällä sijainneilla olevilla kiinteistöillä. Kohteen käyttötarkoituksen muutos ja toteutuneet tekniset ratkaisut tukevat myös hyvin rahaston ympäristö- ja energiatehokkuustavoitteita”, sanoo rahaston salkunhoitaja Salla Kalliola Taaleri Kiinteistöistä.

Erikoissijoitusrahasto Aktia Asunnot+ on kaikille avoin rahasto, joka sijoittaa vuokra-asuntoihin, asuintontteihin ja yhteiskuntakiinteistöihin Suomessa. Rahaston salkunhoito on ulkoistettu Taalerille, jossa 14 hengen asiantuntijatiimi hoitaa rahastoa. Rahaston nimettyinä salkunhoitajina toimivat Jukka Sjösten ja Salla Kalliola.

Lisätietoja:

Salla Kalliola, salkunhoitaja, Taaleri Kiinteistöt, 040 733 1391, salla.kalliola@taaleri.com

Taaleri lyhyesti

Taaleri on pohjoismainen pääomarahastoyhtiö, joka keskittyy uusiutuvaan energiaan ja muihin vaihtoehtoisiin sijoituksiin. Ohjaamme pääomia taloudellisesti tuottaviin kohteisiin, joilla on kestävä ja myönteinen vaikutus ympäristöön ja yhteiskuntaan. Allekirjoitimme vuonna 2010 YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet (UNPRI), ja liityimme vuonna 2021 Net Zero Asset Managers -aloitteeseen. Visiomme on olla pohjoismainen edelläkävijä kestävään kehitykseen painottuvissa vaihtoehtoisissa sijoituksissa.

Taalerilla on kaksi liiketoimintasegmenttiä: Pääomarahastot ja Strategiset sijoitukset. Pääomarahastot koostuu uusiutuvan energian, kiinteistöjen ja bioteollisuuden liiketoiminnoista. Strategiset sijoitukset -segmenttiin kuuluu Vakuutusosakeyhtiö Garantia.

Taalerilla on pääomarahastoissaan ja kanssasijoituksissaan hallinnoitavia varoja 2,3 miljardia euroa, ja yhtiön palveluksessa on noin 120 henkeä. Taaleri Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä.

www.taaleri.com

Erikoissijoitusrahasto Aktia Asunnot+ :a hallinnoi Aktia Rahastoyhtiö Oy. Lisätietoja rahastosta sivuilta www.aktia.fi.

« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Taaleri Kiinteistöt toteutti Aktia Toimitilakiinteistöt -erikoissijoitusrahastolle toimitilakohteen kaupan
Seuraava
Taaleri Kiinteistöt toteutti Aktia Toimitilakiinteistöt -erikoissijoitusrahastolle toimitilakohteen kaupan