30.09.2022

TAALERI KIINTEISTÖT      LEHDISTÖTIEDOTE           30.9.2022 KLO 9.15


Taaleri Vuokrakoti investoi kahteen rakennutettavaan vuokrakohteeseen Turussa – kohteisiin tulee yhteensä 116 energiatehokasta ja kohtuuhintaista asuntoa


Taaleri Vuokrakoti on toteuttanut investoinnin kahteen rakennutettavaan vuokra-asuntokohteeseen Turun Herttuankulmassa. Kohteisiin rakennetaan yhteensä 116 kohtuuhintaista A-energialuokan vuokra-asuntoa. Rakennustyöt käynnistyvät heti, ja kohteiden on määrä valmistua loppuvuodesta 2023. Kohteet rakentaa Pohjola Rakennus Oy.

Asunto Oy Turun Ritari ja Asunto Oy Turun Vouti rakennetaan uudelle Herttuankulman alueelle, Turun sataman läheisyyteen vain parin kilometrin päähän keskustasta. Kasvavalla ja kehittyvällä alueella on hyvät liikenneyhteydet ja kattavat, koko ajan kehittyvät paikallispalvelut.

”Turun Herttuankulmaan rakennettavat uudet vuokra-asunnot sopivat erittäin hyvin Vuokrakoti-rahastomme vaikuttavuusstrategiaan ja ne täydentävät hienosti rahaston laadukasta ja kohtuuhintaista vuokra-asuntotarjontaa Suomen kasvukeskuksissa. Kahden kohteen kauppa jatkaa myös hyvää yhteistyötämme Pohjola Rakennuksen kanssa”, sanoo rahaston salkunhoitaja ja Taaleri Kiinteistöjen sijoitusjohtaja Jan Hellman.

Taaleri Vuokrakoti on Taalerin vaikuttavuutta luova kiinteistöpääomarahasto. Rahasto sijoittaa kasvukeskuksiin rakennutettaviin laadukkaisiin vuokra-asuntokohteisiin ja tarjoaa asuntoja vuokralle markkinahintaa alhaisemmalla vuokratasolla. Rahaston tavoitteena on kasvattaa kasvukeskusten kohtuuhintaista vuokra-asuntokantaa ja tätä kautta osaltaan vaikuttaa alueelliseen asuntojen kysynnän ja tarjonnan epätasapainoon sekä työvoiman mahdollisuuteen sijoittua asumaan kasvukeskuksiin.

Taaleri Kiinteistöt hallinnoi 13:a kiinteistörahastoa ja kiinteistöportfoliota sekä niissä olevaa noin 800 miljoonan euron kiinteistövarallisuutta. Kiinteistösijoitustoimintaamme ohjaavat kannattavuuden lisäksi vahvasti vastuullisuus ja läpinäkyvyys.

Lisätietoja:
Jan Hellman, sijoitusjohtaja, Taaleri Kiinteistöt, 044 544 4445, jan.hellman@taaleri.com


Taaleri lyhyesti

Taaleri on pohjoismainen pääomarahastoyhtiö, joka keskittyy uusiutuvaan energiaan ja muihin vaihtoehtoisiin sijoituksiin. Ohjaamme pääomia taloudellisesti tuottaviin kohteisiin, joilla on kestävä ja myönteinen vaikutus ympäristöön ja yhteiskuntaan. Yhdistämme toiminnassamme osaamisen, asiantuntemuksen, yritteliäisyyden ja vahvan merkityksellisyyden. Allekirjoitimme vuonna 2010 YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet (UNPRI), ja liityimme vuonna 2021 Net Zero Asset Managers -aloitteeseen. Visiomme on olla pohjoismainen edelläkävijä kestävään kehitykseen painottuvissa vaihtoehtoisissa sijoituksissa.

Taalerilla on kaksi liiketoimintasegmenttiä: Pääomarahastot ja Strategiset sijoitukset. Pääomarahastot koostuu uusiutuvan energian, kiinteistöjen ja bioteollisuuden liiketoiminnoista. Strategiset sijoitukset -segmenttiin kuuluu Vakuutusosakeyhtiö Garantia.

Taalerilla on pääomarahastoissaan ja kanssasijoituksissaan hallinnoitavia varoja 2,4 miljardia euroa, ja yhtiön palveluksessa on noin 120 henkeä. Taaleri Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä.

www.taaleri.com

« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Taaleri Asuntorahasto VIII investoi kolmeen rakennutettavaan vuokrakohteeseen pääkaupunkiseudulla – kohteisiin tulee yhteensä 313 energiatehokasta asuntoa
Seuraava
Timo Metsälä Taalerin kiinteistökehityksen ja rakennuttamisen toiminnoista vastaavaksi johtajaksi